Wethouder Christian Schouten heeft zaterdag de Vredesweek in Alkmaar officieel geopend. Dat deed hij rond het middaguur bij de stiltekring, die werd gehouden rond de Vredesboom op de hoek Kanaalkade/Paternosterstraat. Later deed burgemeester Anja Schouten de opening nog eens dunnetjes over in Theater De Vest. De Vredesweek loopt tot en met zondag en tot dan zijn er in de stad allerlei activiteiten met het thema vrede.

De Vredesweek wordt georganiseerd door de Alkmaarse Ambassade van Vrede, in samenwerking met Amnesty International Alkmaar, Brama Kumaris, de Flame of Hope, het ILPA, het Alkmaarse Bevrijdingsfestival, het 4/5 mei comité, de Alkmaarse raad van kerken en Art.1 NHN – Bureau Discriminatiezaken. "Samen willen wij het signaal geven dat vrede niet vanzelfsprekend is, onvrede ligt op de loer. Vrede = werk in uitvoering!", aldus de gemeente.

Na de aftrap bij de Vredesboom door de wethouder van diversiteit en inclusie, werden bij Theater De Vest diverse activiteiten georganiseerd. Zo werd de 'Flame of Hope' aangestoken, bracht de Taalklas van het PCC zelfgemaakte gedichten, en gaf balletgroep/ dansstudio FLEX een optreden.

Verder staan onder andere op het programma een lezing van voormalig wethouder Gijsbert van Iterson Scholten. Als UVA-docent politicologie geeft hij woensdag vanaf 18:00 uur in APGEN aan de Picassolaan een lezing over de vier V’s in het kader van 450 jaar Alkmaars Ontzet: Vrijheid, Verscheidenheid, Verbondenheid en Verdraagzaamheid. Er wordt een maaltijd geserveerd en Iterson Scholten gaat in gesprek met de aanwezigen.

Ook is er het meditatie-evenement ‘Peace is in Your Hands’ op donderdag vanaf 19:00 uur bij Wakker Bewustzijn aan de Westerweg 14, wordt vrijdag vanaf 10:15 uur een Vredeswandeling gehouden vanaf de bibliotheek in het centrum en is er zaterdag een 'Verhalenroute' vanaf de synagoge aan Hofstraat naar het Namenmonument bij het station. Zondag 24 september wordt vanaf 10:00 uur afgesloten met Vredesdiensten bij APGEN en de Doopsgezinden aan de Koningweg.

In het kader van de Vredesweek speelt stadsbeiaardier Christiaan Winter ‘Vredesklanken’ vanuit de Waagtoren en de  Grote Kerken van Alkmaar en De Rijp. De Karavaan speelt ‘Vrij van verzet’.

Kijk voor het volledige programma op art1nhn.nl/vredesweek-alkmaar-2023/. (archieffoto van plaatsing Vredesboom)
Pin It
Bekeken: 1083x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/