Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is gestart met bedrijfsbezoeken om meer zicht te krijgen op hoe wordt omgegaan met de lozing van 'probleemstoffen'. De eerste bedrijven werden vorige week bezocht door het waterschap en de drie omgevingsdiensten boven het Noordzeekanaal. Aan de hand van de bezoeken wordt een meerjarenprogramma opgesteld.

De bedrijfsbezoeken vormen de uitvoeringsfase van een proef waar ook de provincie, drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN, Rijkswaterstaat en de 28 gemeenten bij zijn betrokken. De proef richt zich vooral op bedrijven waarvan het afvalwater lastig te zuiveren is en/of kan leiden tot rioolverstoppingen. In totaal worden 90 bedrijven bezocht. Onder andere wordt, zoals op de foto te zien is, getoond hoe een watermonster wordt genomen.

Komend voorjaar zullen de resultaten bekend worden. Die worden vervolgens verwerkt in een driejarig programma om de samenwerking tussen de betrokken partijen te verbeteren, en om de controles op probleemstoflozingen te intensiveren. Ook zal aan de informatievoorziening worden gewerkt. Bedrijven blijken zich niet altijd bewust van wat er allemaal komt kijken bij het maken van drinkwater. (foto: HHNK)
Pin It
Bekeken: 1633x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/