Sporten is gezond en iedereen kan meedoen. Dat is de boodschap die NOC*NSF Nationale Sportweek, die loopt van zaterdag 15 tot en met zondag 24 september. Ook in onze regio kunnen sportliefhebbers en zeker ook de mensen die dat eigenlijk (nog) niet zijn een keur aan sportieve activiteiten bijwonen. "Iedereen moet de kans krijgen om aan sport te doen", zegt de Alkmaarse wethouder Christiaan Peetoom, die sport in zijn portefeuille heeft.

Mountainbiken in de duinen van Schoorl, breakdancen in Heiloo, een kinderdisco in zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar: het aanbod is divers en dat is precies de bedoeling. De organisatie van de Nationale Sportweek wil immers dat iederéén wordt uitgedaagd om te komen sporten. Daarom is er ook extra aandacht voor groepen die anders minder makkelijk aan bod komen. In Alkmaar vinden bijvoorbeeld de Sparkling Games plaats voor mensen met een beperking, op zaterdag 23 september.

De locatie van de Sparkling Games, een evenement voor sporters met een beperking.


Wethouder Peetoom is trots op de veelzijdigheid van de activiteiten: "In Alkmaar hebben we een heel divers sportaanbod, gericht op jong en oud, op mensen met en zonder beperking. In de nationale sportweek worden er extra activiteiten georganiseerd en bestaande activiteiten gepromoot, iets wat ik erg belangrijk vind als wethouder Sport."

Het aanbod is te vinden op de website van de Nationale Sportweek, maar niet alle gemeenten worden daar goed weergegeven. Wie graag aan een activiteit mee wil doen kan dus ook kijken op de website van Sport en Bewegen in Bergen, op Sport en Bewegen in Heiloo en op de site van Alkmaar Sport. In Dijk en Waard is er geen algemene organisatie voor, maar verenigingen kunnen uiteraard wel op eigen initiatief activiteiten ontplooien.
Pin It
Bekeken: 2124x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/