Om medeleven te tonen met aardbevingsslachtoffers in Marokko en hun verwanten in Nederland heeft de gemeente Alkmaar dinsdag de vlag halfstok gehangen. De blijk van medeleven komt na een gelijkaardig initiatief van de Provincie Noord-Holland. De provincie liet maandag al de vlaggen bij gebouwen van de Provincie halfstok hangen.

De aardbeving in Marokko raakt Nederlanders. Ook in Alkmaar wonen zo'n 3.000 mensen met een Marokkaanse achtergrond en is de betrokkenheid groot. Veel Alkmaarders hebben vrienden en familie die direct of indirect slachtoffer zijn van de zware aardbeving in het Noord-Afrikaanse land. Zo werd er in Alkmaar geld ingezameld voor slachtofferhulp.

De gemeente Alkmaar laat in een reactie weten dat het wel om de Nederlandse vlag gaat. Er is dus geen sprake van een Marokkaanse vlag, zoals eerder wel Oekraïense vlaggen zijn opgehangen uit solidariteit. In dit geval is dus de Nederlandse vlag gehesen en vervolgens tot halverwege de mast weer gestreken, 'halfstok', zoals het protocol dat voorschrijft.
Pin It
Bekeken: 1116x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/