Noem een evenement in Heerhugowaard of Ad Molenaar en Dennis Luken zijn er op de een of andere manier bij betrokken. Heerhugowaard Live staat zaterdag 23 en zondag 24 september op de planning. Dit keer niet, zoals gebruikelijk, in 't Kruis. Het festival is neergestreken in en bij de vernieuwde poptempel FG Live én het Strand van Luna. Het is voor de poptempel de vuurdoop.

"Kijk, hier komt het podium", zegt Luken. Hij loopt achter FG Live en wijst naar de zijkant van het veld. "En hier in het midden komt de bar."  We spreken met  Molenaar en Luken bij de nieuwe locatie. "Misschien is het leuk als je een foto van die kant maakt", oppert Molenaar tegen onze fotograaf. Nog even en dan gaat de vierde editie van Heerhugowaard Live van start. Tal van bekende artiesten komen naar de vernieuwde poptempel FG Live. "Het is hier allemaal vrijwel nieuw", benadrukt Molenaar. Het voormalige poppodium Waerdse Tempel was een begrip in de hele regio. Vele jaren na de sluiting kunnen muziekliefhebbers eindelijk weer terecht in het pand aan het Strand van Luna. (Tekst gaat verder onder de foto)

Niet alleen binnen, maar ook op deze buiten locatie achter het gebouw wordt het een muzikaal feest volgens Dennis Luken (links) en Ad Molenaar


Aanvankelijk zou het Heerhugowaardse festival helemaal niet plaatsvinden in en rondom het poppodium. IJsbaanterrein 't Kruis was namelijk de locatie voor de vierde editie, maar zware regenval gooide roet in het eten: "Ik ben er nog langsgereden en het kan gewoon niet. Er zijn constant grote plassen op het terrein", vertelde Molenaar toen aan de telefoon. De slechte staat van het veld was de reden voor de verplaatsing. Echter kijkt het organisatieduo al langere tijd voor een nieuwe locatie, benadrukt Luken aan tafel in FG Live. "Er is een aantal omwonenden niet blij. In de loop van de tijd zijn er meer evenementen georganiseerd op het ijsbaanterrein en sommige bewoners willen dat niet. Binnenkort zal daar verder over gesproken worden."

In ieder geval voor deze editie verhuist Heerhugowaard Live richting de poptempel aan het Strand van Luna. Vluchtroutes worden uitgestippeld,  artiesten zijn geboekt en de laatste bestellingen voor de bar worden gedaan. Molenaar: "Eigenlijk hebben we al heel veel op orde voor het festival. Neem bijvoorbeeld de artiesten. We gaan van tevoren naar andere optredens, zodat we weten wat te verwachten. Hierdoor komen we nooit tot verrassingen te staan."(Tekst gaat verder onder de foto)

De drijvende krachten achter het festival in overleg in FG Live


De zaterdag belooft een 80's en 90's feest te worden en de zondag een echte familiedag. "Op zaterdag spelen zes coverbands. Van Queen Must Go On tot ABBA Fever, ze gooien allemaal hoge ogen. Hun speellijsten zijn niet normaal en brengen meteen een feest op gang. En dan hebben we ook nog de Edwin Evers Band en Hermes House Band." Op de tweede dag verzorgt niemand minder dan illusionist Hans Klok de opening. Vervolgens treden Emma Heesters, Xander de Buisonjé, Berget Lewis en meer op. "Eigenlijk wordt de middag een livespektakel van vier uur. Een soort Vrienden van Amstel." Als afsluiter is Kriss Kross Amsterdam aan de beurt. (Tekst gaat verder onder de foto)

"We boeken artiesten waar we achterstaan. Dat is belangrijk." Luken vervolgt: "Zo'n festival organiseren is niet spannend, maar vooral heel leuk. Ik denk dat mensen nieuwsgierig zullen zijn." We lopen weg van de tafel en ondertussen kijken Ad Molenaar en onze verslaggever nog wat rond in het gebouw. "Dit is toch kicken", zegt Molenaar. "We zijn gek op muziek, dus dan is het organiseren van festivals super. Maar ja, als je niks met muziek hebt, kan je dit ook niet zoveel jaar doen."

Hans Klok is een van de grote namen op het Heerhugowaardse festival. (Beeld: aangeleverd)



Tickets voor het Heerhugowaardse festival kosten 35 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via de website heerhugowaardlive.nl.


Pin It
Bekeken: 1872x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/