Op zaterdag 23 september wordt de film 'Mamma Mia!' uitgezonden in Dijk en Waard. Wellicht zal je denken: wat is hier bijzonder aan? Maar de film wordt in de openlucht gedraaid. Onder het motto 'drijf-in bios', komt een bioscoopscherm van twaalf bij zes meter op de Westdijk.

De gemeente Dijk en Waard wil met dit evenement inwoners kennis laten maken met het zogenoemde Kanaalpark. Het bestuur heeft veertig projecten gepland om het 'groene hart' tussen Heerhugowaard en Langedijk aantrekkelijker te maken. En dat is nodig, vertelde wethouder Nils Langedijk eerder. Want waar veel huizen dicht op elkaar worden gebouwd, moet ook ruimte zijn voor groen: ademruimte. "We willen de komende jaren tienduizenden woningen bouwen en daar horen ook voorzieningen bij. En een groot landschapspark in het midden van de gemeente hoort daar ook bij."

Inmiddels is het Programmaplan Kanaalpark vastgesteld. Het gaat om projecten als bruggen over het Kanaal Alkmaar Omval-Kolhorn en de provinciale weg N242, maar ook om een ontmoetingsplek voor jongeren, verschillende wandelpaden en een pont over het kanaal. Tot 2030 moeten ongeveer 25 van de 40 projecten tot stand zijn gekomen. (Tekst gaat verder onder de foto)

Het gemeentebestuur wil zo'n 6,5 miljoen euro besteden aan het landschapspark. (Beeld: Dijk en Waard)


'Mamma Mia!' is een muziekfilm uit 2008. Het is een verfilming van de gelijknamige West End-musical, gebaseerd op nummers van de popgroep Abba. De drijf-in bios wordt gehouden om mensen bekender te maken met het park. De film start om 20:15 uur. Bezoekers zonder boot kunnen vanaf 19:45 uur met een stoeltje op de oevers van de Prins Hendrikkade en Sluiskade terecht.

De drijf- in bios bezoeken is gratis. Wel is vooraf aanmelden verplicht. Dat kan via dijkenwaard.nl/kanaalpark.ย Het doorgaan van de voorstelling is afhankelijk van de weersomstandigheden.ย Bij windracht 6 of meer en bij onweer gaat de voorstelling niet door.
Pin It
Bekeken: 2069x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/