De Heerhugowaardse Franca Overtoom gaat samen met de KNVB en ARAG op zoek naar de 'amateurscheidsrechter van het jaar'. Arbiters kunnen tot en met zondag 8 oktober 2023 worden genomineerd. De Heerhugowaardse assistent-scheidsrechter is een van de vakjuryleden die mag bepalen wie tot winnaar wordt uitgeroepen.

Naast Overtoom bestaat de jury uit scheidsrechter Bas Nijhuis, voetbaljournalist Sjoerd Moussou en directeur van ARAG Nederland Marc van Erven. De populariteit van de scheidsrechter is niet altijd aanwezig, maar toch is de arbiter een onmisbare schakel in de tienduizenden wedstrijden die elk weekend worden gespeeld. Dit jaar is bij de verkiezing extra aandacht voor vrouwelijke scheidsrechters en aanstormend talent tot en met achttien jaar. De Heerhugowaardse Franca Overtoom begon in 2012 begonnen als scheidsrechter bij de KNVB. Ze is de eerste vrouwelijke official ooit op het hoogste niveau van het betaald voetbal in Nederland. Vorige maand was Overtoom als assistent-scheidsrechter actief op het WK vrouwenvoetbal. "Er zijn nog te weinig vrouwelijke scheidsrechters, terwijl vrouwenvoetbal flink in de lift zit", vertelt de Heerhugowaardse. "Met deze verkiezing willen we een signaal afgeven dat ook de vertegenwoordiging van de vrouwen in de arbitrage belangrijk is voor de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal.”

Na de nominatieperiode kan tot en met zondag 12 november worden gestemd. Wie de prijs uiteindelijk gaat winnen blijft dan nog een flink aantal weken onduidelijk. Tijdens de Dag van de Fairplay op zaterdag 6 januari wordt de award uitgereikt. Kijk voor meer info op scheidsrechtervanhetjaar.nl.
Pin It
Bekeken: 980x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/