Op het nafeest van de Alkmaarse Lichtjesavond is zaterdag een vechtpartij uitgebroken. Twee mensen raakten daarbij gewond en de mogelijke daders probeerden met een bootje te ontkomen aan de politie. Met hulp van een omstander weet een agent op het water alsnog een verdachte (44) aan te houden.

De feestelijke avond aan de Turfmarkt verliep aanvankelijk rustig, tot plots tegen middernacht de vlam in de pan slaat en enkele mensen op de wal met elkaar op de vuist gaan. Schrijft mediapartner NH Nieuws. Wat de aanleiding is van de vechtpartij is nog niet bekend gemaakt, maar duidelijk is wel dat meerdere mensen, waaronder een vrouw, gewond raken. Als gealarmeerde politie de mogelijke daders aanspreekt, reageren ze niet. Ze zijn dan op een boot gestapt en varen via het water weg in de richting van het Zeglis. Een omstander biedt vervolgens aan om de agenten te helpen. "Een politieman mocht zijn boot lenen en samen met de eigenaar zijn ze achter de vluchtende verdachten aangegaan", aldus een woordvoerder van de politie maandag. Ondertussen gaan via het vaste land ook politieauto's naar ze op zoek. Uiteindelijk weet de agent op het bootje de verdachten ter hoogte van de Kraspolderbrug, zo'n anderhalve kilometer verder, te manen om te stoppen.

Bij het aanmeren arriveert ook de politieversterking. Nadat een 44-jarige man uit Alkmaar zich op de kant nog een keer verzet tegen de agenten, wordt hij aangehouden op verdenking van mishandeling. In het 'vluchtbootje' zit nog een andere 44-jarige man. Zijn rol bij de vechtpartij wordt op dit moment onderzocht. De derde inzittende wordt vooralsnog gezien als getuige. "Het leek alsof het begon uit het niets. Ze waren echt op elkaar aan het inslaan", vertelt een vrouw die getuige was van de knokpartij op de wal in de haven bij de Turfmarkt.

Meerdere keren werden de vechtende mensen door anderen uit elkaar gehaald. "Er was geen beveiliging en politie dus het begon daarna nog twee keer opnieuw." Een andere aanwezige man zag ook een stoel vliegen. "Die gooiden ze op een stel. Het ontspoorde helemaal. Ze gingen van God los." Een vrouw kreeg een 'volle stoot' in haar gezicht en bleef een tijd op de grond zitten. Sommige omstanders vonden bloeddruppels op hun kleding. Doordat het heel druk is en de kade smal, ontstond paniek. "We konden geen kant op, dat maakte het heftig voor iedereen", aldus de vrouwelijke getuige. En even later zag ze de vechtende mannen ineens niet meer. "Toen zeiden we nog wel tegen elkaar: zullen ze op een boot zitten?"

De politie vertelt maandag dankbaar te zijn dat iemand zijn boot wilde uitlenen voor de zoektocht. "Fantastisch dat iemand de politie wilde helpen. We snappen dat mensen daar zijn voor een feestje en niemand verwacht zijn boot uit te gaan lenen voor een achtervolging te water. Zonder die hulp zou de aanhouding veel lastiger zijn." Een vrouw (28) uit de gemeente Koggenland en een Alkmaarder (32) hebben aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak en het Openbaar Ministerie beslist dan later over de vervolging van de verdachte(n).
Pin It
Bekeken: 3245x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/