Van vrijdag 25 augustus staat de Alkmaarse zomerkermis als vanouds in de binnenstad, en dit jaar zijn er maar liefst 73 attracties. Voor ieder wat wils dus. Net als voorheen is er speciale aandacht voor kinderen, is er de 'Populaire dag' voor mindervaliden en is de AlkmaarPas gratis muntjes waard. Nieuw is de zogenoemde 'prikkelarme kermis'. Evenementenwethouder Christian Schouten opent de kermis om 16:00 uur op het Hofplein.

"Wat een mooie kermis komt er weer naar Alkmaar. Ik kan bijna niet wachten om de kermis straks te gaan openen", laat wethouder Schouten weten. "73 attracties en een aanbod dat is afgestemd op heel diverse groepen bezoekers. Ik wens iedereen alvast heel veel kermisplezier."

De 'prikkelarme kermis' draait maandag 28 augustus van 13:00 tot 14:30 uur. Veel mensen mijden de kermis omdat ze niet goed tegen de harde geluiden, flitsende lichten en drukte kunnen. Omdat ze al wat ouder zijn, of bijvoorbeeld autisme, epilepsie of ADHD hebben. Speciaal voor hen wordt zo min mogelijk met licht en rook gewerkt, en staat de muziek zacht, al is iedereen natuurlijk welkom. Overigens gelden de reguliere ticketprijzen.

Voor de kleine kinderen is er woensdag 30 augustus een Meet & Greet met Bing en Sonic. Bing en Sonic zijn dan van 14:00 tot 14:45 en van 15:00 tot 15:45 uur op het Canadaplein.

Donderdag 31 augustus zetten de kermisexploitanten en de gemeente Alkmaar mindervalide kinderen en bewoners van enkele zorgcentra extra in het zonnetje. Het is deze dag ‘Populaire dag’. Er zijn clowns en entertainer Louis Baerts vermaakt het publiek met goocheltrucs en ballonnen. Als het nodig is, passen de exploitanten de snelheid van attracties aan.

Voor kinderen van 7 tot 17 jaar van ouders met een gratis AlkmaarPas liggen er zeven gratis kermismuntjes klaar. De muntjes zijn geldig tot en met zaterdag 2 september. Houders van een gratis AlkmaarPas ontvangen hierover bericht.

Dit jaar sluit de Alkmaarse zomerkermis op zondag 3 september af met een spectaculaire eindshow. Toeschouwers kunnen vanaf 22:00 uur het beste zien vanaf de Kanaalkade en de Noorderkade bij het Ringersplein. De show is heel anders van opzet dan vorig jaar, bijvoorbeeld door het gebruik van theatereffecten, maar wat dat precies inhoudt verklapt de gemeente niet.

Vanaf de opbouw van de kermis zijn de Kanaalkade en diverse straten in het oude centrum dicht. Wie recent richting het centrum reed heeft de gele borden vast al gezien. Op de zaterdagen is de wekelijkse warenmarkt te vinden in de Koorstraat en aan de Heul.

Meer informatie over de kermis vind je op kermisalkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 4991x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/