Door zomerstorm Poly kunnen in totaal zo'n duizend bomen in Alkmaar worden afgeschreven. Volgens het college zijn ongeveer zeshonderd bomen omgevallen en raakten vierhonderd onherstelbaar beschadigd. Eerder maakte wethouder Anjo van de Ven al bekend dat ze na de zomer met een herstelplan komt. Naar verwachting zal het plan meerdere jaren in beslag nemen.

Het voelt wellicht al even wat verder terug in de tijd, maar vorige maand ging het hevig tekeer in de regio van Alkmaar. De storm zorgde voor gevaarlijke situaties op de weg en grote schade aan onder meer bomen. De parken waren weken niet toegankelijk en ook provinciale weg N244 werd voor een aantal dagen afgesloten. "Het was een klassieke zomerstorm, maar wel van de zwaarste categorie. Met windsnelheden van ruim boven de honderd kilometer per uur. Dat kom je niet vaak tegen in ons land," vertelde Jan Visser eerder. Wij spraken de weerman van onder meer Radio NL, NH en Buienradar kort na de storm. Visser maakte zich toen al zorgen over de gevolgen van de storm: "De impact is heel groot, omdat het de afgelopen weken heeft geregend en de bomen volop in blad staan. Bomen zijn omgewaaid of zelfs gescheurd. De vraag is of de bomen die nog staan niet te veel beschadigd zijn." (Tekst gaat verder onder de foto)

Storm Poly zorgde voor grote schade. Zo ook in de Alkmaarse Mahlerstraat. (Beeld: Nico Langenberg)


De precieze datum waarop wethouder Van de Ven met het plan komt is niet bekend. Wel is duidelijk dat het project meerdere jaren zal duren. "Het inzetten van bedrijven en het planten van 1.000 vervangende bomen kan door Stadswerk 072 niet opgevangen worden met het huidige personeel. Dit zou ten koste gaan van het beheer en onderhoud van de openbare ruimte."

Hoeveel geld nodig is om de Alkmaarse natuur te herstellen zal in het herstelplan duidelijk worden.
Pin It
Bekeken: 1678x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/