TC Langedijk organiseert dit jaar alweer de 15e editie van Ientje Toe. Het tennistoernooi trekt ieder jaar rond 350 veteranen en is daarmee een van de grootste 40+ toernooien in Nederland. Het Spaansen Bloemen Ientje Toe-tennistoernooi wordt gehouden van 8 tot en met 17 september. Inmiddels zijn meer dan 140 aanmeldingen vanuit de hele regio.

"Er wordt gespeeld met 33 speelschema’s voor de verschillende dubbels in de categorieën 5 tot en met 8", laten Bart Rietveld en William Wouters namens het organisatiecomité weten. "Iedereen wordt ingedeeld in poules zodat je sowieso minimaal twee of meer wedstrijden speelt." Ientje Toe is nog steeds het enige tennistoernooi in de hele regio waarbij óók de nummer twee van de poule minimaal één ronde extra speelt. "Wie de eerste partij verliest hoeft dus nog niet te wanhopen. Zelfs dan maak je nog kans om een ronde verder te komen."

De vorige editie gingen Tim Borst en Mark van der Gragt van TC Langedijk met de titel aan de haal door Marco de Gier (TV De Tulp) en René Mul (TC Langedijk) te verslaan.

Ook de sfeer van Ientje Toe maakt het toernooi geliefd onder spelers en toeschouwers. Het is net een soort jaarlijkse reünie en Spaansen Bloemen zorgt voor extra kleur. "Als iedereen zich hier lekker thuis voelt op de baan, en daarna ook op ons terras of in de kantine, dan zijn wij helemaal tevreden. Want daar doen we het met z’n allen voor", aldus Bart en William.

Eten hoort er traditioneel ook bij. Elke dag maakt de kantineploeg een speciaal menu tegen een klein prijsje. En vrijdag 15 september is er traditiegetrouw weer een gratis zuurkoolmaaltijd met worst voor alle deelnemers. Ook tussen de partijen door wordt altijd wel voor gratis hapjes gezorgd. De traditionele verloting, met een chalet voor week in Oostenrijk als hoofdprijs, zal ook dit jaar niet ontbreken.

Deelname kost per onderdeel 11 euro per persoon. Wie dubbel wil spelen maar geen partner heeft kan zich gewoon aanmelden. De organisatie zorgt voor een goede match. Aanmelden kan tot en met 25 augustus via mijnknltb.toernooi.nl. Meer info op tclangedijk.nl. (foto: Pixabay / Gerd Funcke)
Pin It
Bekeken: 1920x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/