Voor het Alkmaars Kanaal is een gebiedsbiografie opgesteld. Deze biografie beschrijft hoe de wijde regio zich over de afgelopen 5.000 jaar heeft ontwikkeld, en wat voor rol de mens daarin heeft gespeeld. Het Noordhollandsch Kanaal in en om Alkmaar heeft in een hoofdrol in de biografie, die zal worden gebruikt voor de plannen voor de herontwikkeling van Alkmaars Kanaal.

Het opstellen van een gebiedsbiografie is vrij nieuw. Bureau SteenhuisMeurs voerden hiervoor onderzoek uit en maakten een uitgebreid, overzichtelijk en rijk geïllustreerd rapport, met een tijdlijn over de veranderingen in het landschap en over het kanaal. Ook is de historie van ieder gebied waar ontwikkelingen gepland zijn, stuk voor stuk in kaart gebracht aan de hand van kaarten en historisch beeldmateriaal.

Het rapport sluit af met aanbevelingen en 'gouden regels' over behoud van de Alkmaarse identiteit en historie, en over de zichtbaarheid hiervan. Bijvoorbeeld middels wandel- en fietsroutes langs historische punten. Er wordt aanbevolen om de diverse sferen van de stad te koesteren bij de herinrichting van Alkmaars Kanaal, en om dus geen eenheidsworst te creëren. Ook ziet SteenhuisMeurs kansen voor parken, groenstroken en voor horeca en recreatieplekken aan het water. Tot slot adviseert het bureau om wie ontwikkelt ook terug te laten geven, en daarmee als gemeente bijvoorbeeld bij te dragen aan de culturele sector, het sociaal domein en de duurzaamheid van de stad.

Het rapport is volledig en ook samengevat te lezen op de website van het Alkmaars Kanaal.
Pin It
Bekeken: 1510x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/