Atleten van AV Hera hebben tijdens het NK Atletiek in Breda drie podiumplekken behaald. Kogelstootster Jessica Schilder en speerwerper Thomas van Ophem prolongeerden hun titels en discuswerper Sebastiaan Bonte pakte een bronzen medaille. Daarnaast was het NK ook een succes wat betreft het aantal Hera-atleten. Het is heel erg lang geleden dat er twaalf deelnamen.

De 24-jarige Jessica Schilder beleeft een moeizaam seizoen. Vorig jaar veroverde ze de Europese titel met een machtige uithaal van 20,24m, maar dit buitenseizoen bleef ze daar ver vandaan. Vrijdag op het NK ging het weer beter, en produceerde een mooie beste seizoensprestatie van 19,34m. Daarmee hield ze haar tegenstanders op minimaal een meter achter zich.

Thomas van Ophem, eveneens Nederlands recordhouder, heeft eigenlijk maar één serieuze tegenstander, en die presteert bij lange niet zo constant als hijzelf. Zaterdag zette de 30-jarige Heerhugowaarder een solide reeks worpen neer met als beste resultaat 73,42m en hield de rest op minimaal 6 meter afstand.

Voor Sebastiaan Bonte (20) leek de strijd op voorhand om het brons te gaan, en zo geschiedde. De twee grote favorieten legden hun 2kg discussen voor bij de 60m-lijn. Daarachter was het spannend tussen Bonte en de jongere broer van de winnaar. De nummer zeven van het EK U23 jaar zette een constante reeks neer met als verste afstand 53,47m en had daarmee ruim een halve meter speling.

Femke Jonker (19) zat ook in een spannende strijd, maar dan bij het hinkstapspringen. Lang was het spannend achter de favoriet en had de Waardse vanaf haar vierde plek uitzicht op zilver. Ze werd in de laatste twee ronden niet meer voorbij gestoken, maar kwam zelf ook niet meer verder. Met haar beste poging van 11,93m bleef ze slechts 8cm van het brons verwijderd.

Jeff Tesselaar (20) uit De Noord werd verrassend vierde op de 110m horden, bepaald niet zijn specialiteit. De tienkamper die uitkomt voor AAC Amsterdam had wat geluk door twee diskwalificaties vanwege valse starts, maar hij liep uitstekend. Zijn tijd van 14,55s is slechts 0,01s boven zijn record. Daarentegen had hij kans op goud bij het verspringen, maar moest hij genoegen nemen met 7,23m en een vijfde plaats.

Noah Verduin (20) kan tevreden terugkijken op het speerwerpen. Ze kwam met 48,03m dichtbij haar beste seizoensprestatie en werd daarmee zesde. Discuswerpster Leonie Keppel (21) en de kersverse NK U20 kampioene hoogspringen Anastasia Vinnitchenko (18) pakten allebei een zevende plaats. Leonie wierp met 45,79m haar beste afstand van 2023 en ondanks de zenuwen evenaarde Anastasia haar record van 1,70m. Tony van Diepen (27) uit Heerhugowaard, doorgaans te vinden op nationaal trainingscentrum Papendal, behaalde in de 400m finale maar liep daarin niet lekker en eindigde als achtste. (foto: Bjorn Paree)
Pin It
Bekeken: 937x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/