Sebastiaan Bonte en Jeff Tesselaar hebben goed gepresteerd tijdens het EK Atletiek voor atleten onder 23 jaar in Espoo, Finland. Sebastiaan werd zevende bij het discuswerpen en Jeff Tesselaar negende op de tienkamp. De Hera-atleet en de Heerhugowaarder zijn allebei 20 jaar en zouden ook nog mee kunnen doen aan het EK 23 in 2025.

Sebastiaan Bonte werd vorig jaar vijfde op het WK U20 en kan dus goed presteren op een groot toernooi. Door een eerdere blessure was het echter nog maar de vraag of hij überhaupt wel naar het EK U23 mocht. Nog net op tijd wierp de Heraan de limietafstand. In Finland toonde hij uiteindelijk zijn beste vorm, al was het lang niet zeker of hij de finale wel zou halen. In de eerste van twee groepen kwam Sebastiaan tot 53,67m en een zesde plaats. De Top 12 gaat naar de finale. Het was in groep 2 erg spannend, met meerdere werpers die rond 53 à 54m wierpen, maar uiteindelijk kwam de verlossing: met ruim een halve meter speling eindigde hij als negende overall.

In tweede ronde van de finale zwiepte Sebastiaan zijn 2kg discus naar 56,09m. Daarmee steeg hij naar de vijfde plaats. In de derde ronde werd hij door twee concurrenten gepasseerd, maar een zevende plaats is een uitstekend resultaat voor een problematisch seizoen. Over twee jaar is Sebastiaan nog steeds U23.

Jeff Tesselaar uit De Noord was vorig jaar ook op het WK U20. Toen nam hij deel aan het verspringen, deze keer kon hij meedoen aan de tienkamp. De boomlange jongeman begon met een dik persoonlijk record (PR) op de 100m sprint van 10,81s. Helaas viel zijn verspringen daarna wat tegen (7,19m) en liet hij ook wat punten liggen bij het kogelstoten (13,09m). Maar de overige zeven onderdelen gingen allemaal goed. Bij het hoogspringen evenaarde Jeff zijn PR met 1,95m en hij sloot hij de eerste dag af met een nette 48,42s.

De tweede dag begint altijd met de 110m horden. Jeff liep met 15,01s ruim boven zijn record, maar iedereen had veel last van de pittige tegenwind. Door naar het discuswerpen waarbij de Heerhugowaarder kwam tot 41,54m. Bij het polsstokhoogspringen evenaarde hij zijn record van 4,50m ondanks de wat lastige zijwind. Met het moeilijkste achter de rug wierp Jeff zijn speer naar een nette afstand van 47,75m. En dan is het pijn lijden op het laatste onderdeel: de gevreesde 1500m. Maar Jeff is wel wat gewend. Hij verpulverde zijn record met acht seconden door als tweede te finishen in 4:19.58 min en uiteindelijk ook zijn puntenrecord op de tienkamp. Zijn landgenoot Sven Roosen wist een bronzen plak te pakken.
Pin It
Bekeken: 1071x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/