De Alkmaarse fracties van GroenLinks, PvdA en PvdD nemen geen genoegen met de antwoorden van het college op gestelde vragen over het asielbeleid: "Teleurstellend, zeer mager en roept met name meer vragen op." De fracties stellen nieuwe vragen om duidelijkheid te krijgen. Daarbij benadrukken ze dat het beoogde aantal van 150 asielopvangplekken ongeveer een derde is van de spreidingswet zal opleggen.

De drie fracties stelden hun vragen kort voordat het kabinet Rutte VI crashte door strijd over het asielbeleid, maar het is niet onaannemelijk dat de spreidingswet er uiteindelijk wel komt. Volgens de GL, PvdA en PvdD-fracties wordt met een aantal van 150 opvangplekken een verkeerd beeld geschetst, omdat het er veel meer zullen moeten worden. Daarbij wijzen ze ook op de dringende vraag van het COA en Stichting Nidos aan gemeenten om opvang voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv's) versneld te realiseren.

"In huidige tijden is het meer dan ooit van belang dat de overheid betrouwbaar is een constructief en effectief beleid voert, ook waar het gaat om zo kosten-efficiënt mogelijk omgaan met gemeentelijke uitgaven", aldus GL-raadslid Corina Garcia namens de drie fracties. "Ad hoc beleid dat naar verwachting binnen afzienbare tijd weer zal moeten worden aangepast hoort daar niet bij."

Op 20 juni liet het college van B&W weten dat er 'op korte termijn' nieuw overleg met het COA zou komen. GL, PvdA en PvdD willen weten of er al een datum is geprikt. De fracties willen dat dit overleg nog voor het zomerreces plaatsvindt. Daarbij willen ze ook weten waarom het college denkt dat 150 plekken wel genoeg zullen zijn, gezien de "nog altijd schrijnende tekorten aan adequate opvang", wat het van plan is als blijkt dat er nog rond 300 plekken nodig zullen zijn binnen drie maanden (zoals gezegd, de vragen werden gesteld voor het kabinet viel) en wat de financiële risico's zijn als gemeente Alkmaar tekort schiet.

Ook willen GL, PvdA en PvdD weten waarom het college van plan is amv's in het toekomstige AZC Robonsbosweg op te vangen, terwijl internationale organisaties en kinderrechtdeskundigen aandringen op aparte opvang, en of het gehoor zal geven aan en de dringende vraag van het COA en Nidos voor versnelde realisatie van opvang voor deze groep, liefst dus op een andere locatie.
Pin It
Bekeken: 2031x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/