Als het aan raadslid Nicky Stammis van de VVD ligt wordt onderzocht of Dijk en Waard de landelijke sinterklaasintocht kan organiseren. Dat heeft de VVD gemeld aan Dijk en Waard Centraal. Het raadslid heeft een motie ingediend. Afgelopen woensdag sprak Heerhugowaarder Ferry Floor de raad toe, omdat hij wil dat de intocht wordt gehouden in Dijk en Waard.

En dat heeft de lokale VVD-fractie aan het denken gezet. "We zijn super enthousiast over dit idee", vertelt Stammis. "Vorig jaar waren we zelf hiermee bezig, maar toen was het niet het goede moment." En dus hoopt het raadslid dat de gemeente gaat uitzoeken of de tijd nu wel rijp is voor een landelijke sinterklaasintocht. "Wat is er nodig voor een landelijke intocht? Het belangrijkste is een haven waar de boot zal aanmeren. Daarnaast een mooie plek waar Sint en zijn Pieten kunnen logeren." De fractie zit te denken aan een boottocht door het toekomstige Kanaalpark en een pietenhuis in de Broekerveiling. "Wekenlang zijn we onderdeel van het Sinterklaasjournaal. Met als gevolg veel toerisme en mensen die in de dorpen kijken."

Uit navraag van Dijk en Waard Centraal blijkt dat de lokale partijen positief staan tegenover het idee. Toch schieten veel partijen ook meteen in de bekende 'ja-maar reflex'. Zo willen partijen weten hoeveel inwoners dit initiatief kunnen steunen en waarom niet alle vijf sinterklaasorganisaties al zijn benaderd. De gemeenteraad gaat woensdag praten over de motie.


De aankomst van de goedheiligman kan aardig in de papieren lopen. Uit ons onderzoek blijkt dat de intocht elk jaar gemiddeld tussen de vier en zes ton kost. Zo moest Maassluis in 2016 iets meer dan vier ton aftikken en had Apeldoorn in 2019 ruim vijf ton over voor de intocht. Dit jaar komt de sint aan in Gorinchem en daarvoor reserveerde de gemeente onlangs alvast een half miljoen. "Het kost inderdaad wel wat en qua veiligheid zijn er vragen, maar de intocht levert ook veel op", benadrukte Ferry Floor eerder. "Tienduizenden en misschien zelfs honderdduizenden mensen komen naar de gemeente. Bovendien schenken landelijke media ook aandacht aan de intocht. Dat maakt van Dijk en Waard echt een bekende naam."


Pin It
Bekeken: 1292x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/