Menig binnenstadbewoner zal met een bezorgde blik naar 'zijn' Grote Kerk gekeken hebben toen woensdagmorgen zomerstorm Poly over de daken raasde. Hoe zou die enorme steiger tegen het grote raam het houden? Alkmaar Centraal sprak erover met Esmee Bakker van de organisatie. Bij haar was bezorgdheid geen sprake: "Nee hoor, onze steiger staat stevig."

Uiteraard waren de trappen die op andere dagen bezoekers langs het Grote Raam leiden tijdens de storm wel afgesloten. "We letten natuurlijk erg op de veiligheid van de bezoekers", legt Bakker uit. "De dag voor de storm was al duidelijk dat we dicht zouden gaan. Tot 14:00 uur, dachten we toen. maar uiteindelijk hebben we de Klim de hele dag dichtgehouden." Maar dus zonder dat er zorgen waren over de stellage zelf.

"Toen de wind in de namiddag weer was gaan liggen is er een inspecteur naar boven gegaan. Die heeft de takken weggehaald die er lagen." En uiteraard is toen ook gekeken naar eventuele schade, maar daar was dus geen sprake van.  En dus kon 'Klim naar het Grote Raam' donderdagochtend alweer open. "Die steiger staat als een huis."

Afgelopen weekend ging de steiger voor het eerst open voor het grote publiek. "In het openingsweekend was het niet supergoed weer", zegt Bakker. "Toch hebben we ruim duizend bezoekers gehad." Sommige bezoekers vonden ook toen de wind al stevig. "Als je bovenaan staat en je van jezelf een beetje hoogtevrees hebt... Dan is het heftig ja. Maar het is zeker veilig. onze dagcoördinator peilt iedere dag de wind aan de top."

Veiligheid voor alles dus. Maar vooral: genieten, als het aan Bakker ligt. "Het is echt spectaculair. Een vergelijkbaar uitzichtspunt hebben we in Alkmaar niet."
Pin It
Bekeken: 1547x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/