[UPDATE]: Woensdagochtend is door NS besloten om het treinverkeer in Noord-Holland stil te leggen.

Omdat er slecht weer wordt verwacht passen de Nederlandse Spoorwegen op woensdag de dienstregeling aan. Voor reizigers in onze regio betekent dat extra overstappen en minder treinen in de richting van Amsterdam. Dat heeft het spoorwegbedrijf aan de vooravond van de onstuimige woensdag bekend gemaakt.

De zomerstorm leidde al tot een weeralarm: het is code geel en dus moeten mensen alert zijn. Code geel is wel de minst ernstige alarmcode, het is niet zo dat mensen wordt ontraden om naar buiten te gaan. Maar omdat schade aan het spoor of aan treinen wel mogelijk is, kan er volgens NS niet volgens de gewone dienstregeling worden gereden.

Het opsplitsen van de lijn Amsterdam-Den Helder in twee aparte treinen, één van Den Helder naar Alkmaar en één van Alkmaar naar Zaandam en verder, moet ervoor zorgen dat het regionale spoorvervoer minder kwetsbaar is. Een boom op het spoor in pakweg Anna Paulowna leidt op deze manier niet tot vertragingen ten zuiden van Alkmaar. Maar voor reizigers betekent dit wel een extra overstap.

Behalve de extra overstap is er ook een lagere frequentie tussen Alkmaar en Zaandam. Daar rijden normaal vier intercity's per uur, waarvan er weliswaar twee nooit stoppen in Heiloo. Tijdens de storm zullen het er ook in Alkmaar en Castricum maar twee zijn. Een gevolg hiervan is dat er in de ochtendspits een stuk minder zitplaatsen beschikbaar zijn.

Volgens de NS kan niet worden uitgesloten dat er morgen meer treinen uitvallen. Het advies is dan ook om kort voor vertrek nog de reisplanner te raadplegen.
Pin It
Bekeken: 1811x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/