Dit weekend viert Egmond aan Zee de jaarlijkse Visserijdag. Vrijdag de 16e en zaterdag 17 juni staan weer bomvol met allerlei activiteiten die zich plaatsvinden in 'Derp'. Dit is de 26e editie van de Visserijdag. Het evenement is zeer geliefd onder de Derpers, maar zeker ook onder de toeristen.

Het evenement begint dus niet op zaterdag zelf, de 'Visserijdag', maar eigenlijk al op vrijdag 16 juni. Op deze dag wordt stil gestaan bij de offers die Egmond aan Zee heeft gedaan voor de visserij. Elk jaar heeft de Visserijdag een thema, het thema van dit jaar is de watersnoodramp van 1953. Om 19:00 uur is er een kranslegging bij het vissersmonument. Hier is burgemeester Lars Voskuil van Bergen bij aanwezig. Daarna volgt vanaf 19.30 uur een bijeenkomst in de oud-Katholieke kerk. Schoolkinderen lezen gedichten voor en shantykoor De Zâalnâelden zingt liederen in de kerk.

Op zaterdag zijn er vanzelfsprekend volop activiteiten. Er is muziek, bezoekers kunnen winkelen en natuurlijk kan er ook vis worden gegeten. Voor de kinderen is er eveneens genoeg te doen. Dorpswinkel Gejut verzorgt hier de hele dag een programma voor kinderen op het Nijntje-pleintje, bij de hoofstrandopgang. Voor de echte creatievelingen is er een workshop zandsculpturen. Van 10:00 tot 12:00 uur is er een viswedstrijd voor de jeugd. Om het evenement feestelijk af te sluiten is er om 22:00 uur een afterparty bij De Werf en het Swintje. Voor meer informatie over het programma kan er gekeken worden op de website.
Pin It
Bekeken: 939x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/