Er komen camera's te hangen op de Laat, heeft het college van Alkmaar besloten. Daarmee moet jongerenoverlast worden tegengegaan. Oppositiepartij ChristenUnie heeft vragen bij die beslissing. "Je gaat het probleem verplaatsen", vreest CU-fractievoorzitter Ronald van Veen.

Alkmaar Centraal sprak met Van Veen naar aanleiding van de raadsvragen die hij vrijdag 9 juni indiende. Hij wil weten waarom het college voor dit middel kiest. "Dat, en ik vraag me ook af: waarom hier wel en ergens anders niet? Er is op meer plekken in de stad overlast. Denk aan het Bolwerk en de Paardenmarkt." De camera's waar nu toe is besloten komen alleen te hangen aan de Laat, ter hoogte van de Krebbesteeg en de Brillesteeg.

In de vragen die de ChristenUnie aan het college stelt wordt ook ingegaan op de eerdere maatregelen die tegen de overlast zijn genomen. Er is al met ouders gesproken, dus het is bekend om welke personen het gaat, schrijft de ChristenUnie. Dan zou het mogelijk moeten zijn om een veel gerichtere aanpak te kiezen.

Het steekt Van Veen dat er specifiek van 'jongerenoverlast' wordt gesproken. "Jongeren moet je perspectief bieden. Nu gaat de groep gewoon ergens anders heen", stelt Van Veen. "En als ze dan straks aan de andere kant van de Laat staan, ga je dan daar ook camera's ophangen?"
Pin It
Bekeken: 2495x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/