"Als ik over vier weken een backflip kan, ben ik al heel tevreden." De 18-jarige schermer Patrick Sluman volgt met een paar clubgenoten van Holland Schermen turnlessen bij Saturna. De turnvereniging organiseert trainingen voor leden van andere Alkmaarse sportverenigingen om zo meer interactie te stimuleren, en omdat het nou eenmaal goed is om je lichamelijk breed te ontwikkelen.

De eerste les was afgelopen week. De schermers, allen tussen de 12 en 21 jaar oud, hoefden alleen maar hun schermpakken uit te trekken en twee trappen naar beneden te lopen om in de turnzaal van Sportcomplex De Meent te komen. De meeste jongens bleven veilig boven. Het waren vooral de meiden die het aandurfden om te kijken wat ze kunnen op bijvoorbeeld de balk, waaronder Talitha Sluman, die recent met de eveneens jonge Ava Emanuel en Lotte Damroff nog verrassend zilver won bij het NK Teams voor dames.

“Met de balans zit het wel goed”, zei Saturna-trainer Hans Zijp. Maar een koprol en een handstand is voor veel schermers al een stuk lastiger, en dan vooral voor de jongens. Het is een beweging die ze bij schermen nooit doen. “Hou je benen bij elkaar”, coachte Zijp. “Heb je al spijt dat je meedoet Patrick?”, vragen de meiden lachend.

Daarna volgden de flikflak en de arabier. De oefening waarbij je omgekeerd eindigt, kunnen ze allemaal verrassend goed. "Alle sporten lijken ook meer op elkaar dan ze verschillen", stelde schermleraar Jeroen Divendal, die zelf ook meedoet aan de clinic. Tussendoor pestte hij Patrick door tegen hem aan te blazen. “Het grote verschil tussen schermen en turnen is dat schermen een spelletje is en turnen is een esthetische sport: het moet er strak uitzien."

Patrick mocht op de trampoline alvast een salto voorover proberen enn dat ging best goed. Hij landt alleen niet netjes met gestrekte benen op de vloer, maar, in de grote bak zachte schuimblokken. Evengoed krijgt hij gejoel en applaus van zijn clubgenoten als beloning. "Bijna", zei hij bescheiden.

Andere Alkmaarse sportverenigingen die interesse hebben in turnlessen van Saturna kunnen contact opnemen met Sanne van der Laan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 1500x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/