De afgelopen weken zijn drie meeuwen doodgeschoten in de Alkmaarse binnenstad. Medewerkers van de dierenambulance werden drie keer binnen enkele dagen opgeroepen om vanwege een dood dier naar de Sint Laurensstraat in Alkmaar te komen.

En schakelden donderdag de politie in. "Sindsdien wordt onderzoek gedaan door de dierenpolitie", meldt woordvoerder Felicity Bijnaar. Al langere tijd is er meeuwenoverlast in Alkmaar. Omdat de vliegende dieren beschermd worden kan niet heel veel tegen de overlast gedaan worden. Wat wel kan is bijvoorbeeld de meeuwen het idee geven dat de omgeving te onveilig is om een nest te bouwen. Sinds kort 'patrouilleert' een roofvogel regelmatig in het gebied. Daarnaast worden onder meer eieren behandeld met speciale olie en verplaatst de gemeente nesten. "Maar we kunnen niet met zekerheid zeggen of de meeuwenoverlast aanleiding is geweest voor deze incidenten", benadrukt Bijnaars in gesprek met Alkmaar Centraal.

Of de verdachte gepakt gaat worden? Dat is volgens Bijnaars allerminst zeker. "Iemand moet iets gezien hebben of er moet ander bewijs zijn. Anders wordt het best wel een lastige zaak." De woordvoerder van de politie roept mensen die meer weten op om zich te melden via 0900-8844 of politie.nl. Ook hoopt ze op camerabeelden.
Pin It
Bekeken: 3155x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/