Verschillende portretten van de buitententoonstelling ‘Intersekse- 1 op de 90’ op het Stationsplein in Alkmaar zijn zondag vernield. Of het om vandalisme of een doelgerichte haatactie gaat, is niet duidelijk. Miriam van der Have van de belangenorganisatie voor seksediversiteit (NNID) vreest het laatste. "Deze vernielingen komen helaas voort uit haat van een minderheid die hier niet mee kan omgaan."

De buitenexpositie van Stichting Open Mind vertelt het verhaal van 21 intersekse personen tussen de 2 jaar en 81 jaar oud. Journalist Lara Aerts interviewde de geportretteerden. De vernielingen verrassen haar allerminst. "Dit gebeurt vaker. Nederland is opnieuw een plek gezakt op de Europese ranglijst voor lhbti-rechten. Vooral vanwege het geweld, dus dit past wel in dat beeld."

Intersekse staat voor de I uit LHBTQIA+. Deze groep mensen is geboren in een lichaam met zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken. Met de tentoonstelling hopen de makers het maatschappelijk bewustzijn over het bestaan van seksediversiteit te vergroten. Na de vernielingen is die noodzaak alleen maar duidelijker geworden, stelt Mir Abe van het NNID aan mediapartner NH Nieuws. "Dit is afschuwelijk, vooral omdat het zo direct is gericht op de gezichten."

"Het lijkt niet te gaan om random vandalisme, maar om een doelgerichte actie", vervolgt Abe. Het illustreert dat die expositie heel hard nodig is om de positie van intersekse personen te verbeteren. Daar moeten we als maatschappij aandacht voor vragen en onze verantwoordelijkheid nemen."

Stichting Open Mind gaat aangifte doen. De tentoonstelling is in elk geval nog tot en met 6 juni te bekijken op het Stationsplein. Juist deze week is in Alkmaar ook de Prideweek met allerlei activiteiten en aanstaande zaterdag de grachtenparade. "De portretten worden zo snel mogelijk vervangen. De opening liet zien dat veel mensen de tentoonstelling steunen. Dat was prachtig."
Pin It
Bekeken: 1803x
https://147.139.211.126/ https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/