Waar rook is, is vuur. In de meeste gevallen, althans, maar niet altijd. Zaterdagochtend rond 10:00 uur ontving Alkmaar Centraal een melding dat er een brand zou zijn uitgebroken bij het AZ-stadion. Al snel kwam aan het licht dat dit toch niet het geval was en dat het eigenlijk een brandoefening van de jeugdbrandweer betrof.

De Brandweer Noord-Holland Noord telt negen jeugdbrandweerkorpsen, die elk verbonden zijn aan een lokale brandweerpost. Elke week oefenen zes jeugdleden en worden ze getraind op verschillende brandbestrijdingsscenario's. Dit keer vond de oefening plaats bij het AZ-stadion, wat gezien de hooliganrellen van afgelopen donderdag zeker geen ondenkbaar scenario leek te zijn.

Door middel van goede samenwerking proberen de jeugdleden de nagebootste brand te bestrijden. Hierbij leren de jongeren hoe ze veilig kunnen verkennen, deuren op een veilige manier kunnen openen en natuurlijk hoe ze de brand kunnen blussen. De oefening van vanochtend was de eerste in een reeks van drie trainingen die vandaag op verschillende locaties zullen plaatsvinden.
Pin It
Bekeken: 2230x
https://ee.itk.ac.id/data/