Coalitiepartijen Heiloo2000, VVD en D66 willen dat er gekeken wordt naar de mogelijkheid van een nieuwe fiets-voetgangerstunnel in het dorp. Het dorp telt acht spoorwegovergangen en slechts één tunnel, wat onderbroken fietsen onmogelijk maakt.

De enige tunnel die momenteel aanwezig is, bevindt zich aan de zuidkant van het dorp. Verkeer op de Vennewatersweg kan daar onder het spoor door fietsen, dit is dan ook de enige plek waar dit mogelijk is. Het vormt een grote bron van ergernis voor de partijen. Heiloo wil een fietsvriendelijk dorp zijn, maar met de regelmatige onderbrekingen door gesloten spoorbomen wordt dit doel niet bereikt.

Nu het treinverkeer in Heiloo de komende jaren aanzienlijk wordt geïntensiveerd in het kader van spoorboekloos rijden, is een nieuwe tunnel harder nodig dan ooit tevoren. De sluitingstijden van de spoorbomen veranderen van 20 naar 30 minuten per uur.

Wat betreft de exacte locatie en financiering van de tunnel moet nog worden nagedacht. De drie partijen wijzen erop dat de gemeenten Dijk en Waard en Zaanstad erin zijn geslaagd om EU-subsidies te verkrijgen. Ook wordt gehoopt op ProRail als financierder, aangezien de spoorwegbeheerder ook baat heeft bij een nieuwe tunnel. Minder spoorwegovergangen betekent immers minder storingen en ongevallen.

Op maandag willen de partijen de mogelijkheden bespreken met het college van B&W.
Pin It
Bekeken: 611x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/