Jongeren van over de hele wereld komen op 9, 10 en 11 juni weer samen in Alkmaar om te debatteren over actuele wereldproblemen. Dit jaar vindt de jongerenconferentie IMUNA opnieuw plaats op het Murmellius Gymnasium.

IMUNA, wat staat voor International Model United Nations of Alkmaar, is een jaarlijkse conferentie waar jongeren samenkomen om de Verenigde Naties (VN) na te bootsen. Meer dan 400 leerlingen uit binnen- en buitenland nemen deel aan de conferentie, die georganiseerd wordt door leerlingen van het college zelf. Het doel van de conferentie is om de werking van de VN te simuleren, zodat leerlingen inzicht krijgen in hoe deze functioneert. Op deze manier worden ze gestimuleerd om na te denken over wereldproblemen zoals dreigende overbevolking, milieuproblemen, de ontmanteling van chemische en nucleaire wapens, en de schending van mensenrechten.

Tijdens de conferentie krijgen jongeren de kans om kennis te maken met andere culturen en worden ze zich bewust van de uitdagingen waarmee sommige mensen geconfronteerd worden. Bovendien leren ze vaardigheden zoals lobbyen en debatteren.

De organisatie van IMUNA wordt grotendeels opgepakt door bovenbouwleerlingen van het Murmellius Gymnasium. Omdat de organisatie de toegangsprijs zo laag mogelijk wil houden, is ze afhankelijk van donateurs en sponsors. Deze zijn dan ook van harte welkom. Voor meer informatie kun je terecht op www.imuna.nl.
Pin It
Bekeken: 1103x
https://ee.itk.ac.id/data/