Een nieuw college, maar zeker met bekende gezichten. Alkmaarders die de gemeentelijke politiek een beetje volgen zijn natuurlijk meer dan vertrouwd met wethouders als Arie Epskamp, Anjo van de Ven en Robert te Beest. Maar het nieuwe college brengt ook bestuurlijke vernieuwing met een jong talenten als Christian Schouten, Christiaan Peetoom en Jasper Nieuwenhuizen. Maak bij Alkmaar Centraal kennis met het nieuwe college van Alkmaar.

Voor OPA zal Anjo van de Ven wethouder van onder meer ruimtelijke ordening en cultuur worden. Een bekend gezicht, want Van de Ven was vele jaren actief in de Alkmaarse raad en verder was ze maar liefst zeven jaar wethouder. Het OPA-gezicht bij uitstek, Victor Kloos, zal in de raad actief blijven.

Jong, maar zeker niet 'groen': VVD-wethouder Christiaan Peetoom is eveneens iemand die z'n sporen in de Alkmaarse politiek verdiend heeft; al sinds 2018 is hij raadslid. Hij neemt de belangrijke portefeuilles economie en mobiliteit op zich. Ook BAS draagt een voor Alkmaar nieuwe naam aan: Jasper Nieuwenhuizen (wonen, onderwijs en dierenwelzijn). Deze BAS-wethouder was tot 2021 nog wethouder in Langedijk - maar dan voor de VVD.

Voor CDA keert Robert te Beest terug, die al wethouder was in het college dat eerder dit jaar ten val kwam én in het college daar voor. Namens de Senioren Partij Alkmaar zal Arie Epskamp, toch het gezicht van de partij, naar voren treden als wethouder volksgezondheid, met speciale aandacht voor senioren. Epskamp kan daarbij bogen op veel bestuurlijke ervaring, ook als wethouder. Epskamp was voor het laatst wethouder in 2006, toen hij moest aftreden na een uitgelekt sms'je.

D66 schuift Christian Schouten naar voren, die zich zal bezighouden met zware portefeuilles als financiën en asielbeleid. Daarmee houdt D66 controle over de centen, traditioneel een belangrijke sleutel tot de macht. Eén gezicht blijft in ieder geval hetzelfde. De burgemeester van Alkmaar is en blijft Anja Schouten. Zij maakt het 'college van B&W' compleet.
Pin It
Bekeken: 2531x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/