AZ wil het incident op de tribune donderdagavond in Londen tegen West Ham United snel achter zich laten. Een woordvoerder laat aan mediapartner NH weten dat er al voldoende over is gezegd en de club het 'niet verder wil opblazen'. Familieleden en vrienden van AZ-spelers, de staf en businessclubleden werden tijdens het incident belaagd door Engelse supporters. Ze moesten naar schatting met enkele honderden van de tribune, omdat de situatie dreigde te escaleren.

Ook de vriendin en twee kinderen van AZ-trainer Pascal Jansen zaten op bewuste tribune. Hij reageerde na de wedstrijd tijdens de persconferentie ook op het incident: "Er was een moment, vlak na onze goal, dat er gejuicht werd en er wat consternatie was. Maar goed, niet groter maken dan het is. Iedereen is in orde. We gaan weer verder."

Sponsor Klaas Middelbeek was één van de AZ-supporters die in het vak zat en die donderdagavond al reageerde tegen NH. Een dag later is hem de situatie iets duidelijker geworden: "Vanuit het UEFA-reglement is er voor de thuisspelende club de verplichting een aantal plaatsen beschikbaar te stellen aan familieleden en sponsoren van de bezoekende club. Dat moet op de lange zijde tussen de twee strafschopgebieden zijn. Maar dat schijnt ten koste te zijn gegaan van Engelse supporters die daar normaal gesproken hun plaats hebben."

"Daar waren ze al niet heel blij mee", vervolgt Middelbeek. "Dus toen wij scoorden en er gejuicht werd, toen werd de sfeer helemaal onvriendelijk. Er werd met bekers cola gegooid naar ons vak. En het werd verbaal dreigend. Toen hebben mensen uit ons vak contact gezocht met de veiligheidsmensen van het stadion en toen zijn we kort daarna uit het vak gehaald. Het werd niet veilig meer geacht en we hadden geen keuze."

De supporters mochten nog naar het reguliere vak voor de uitsupporters, maar velen bedankten hiervoor en verlieten het stadion. "Van een paar supporters die dit wel hebben gedaan heb ik begrepen dat het allemaal heel lang duurde en dat ze uiteindelijk nog maar vijf of tien minuten van het einde van de wedstrijd hebben kunnen zien", vertelt Middelbeek.

Hoewel hij als AZ-sponsor en supporter in hart en nieren de situatie op donderdagavond 'dieptriest' noemt, laat hij niet de hele trip door het incident verpesten. Hij kijkt alweer verder: "We maken er altijd een paar leuke dagen van bij de Europese uitwedstrijden. Het is heel leuk om in Londen te zijn en we gaan zo ook nog de stad in. Het is niet zo dat door dit voorval alles verpest is, zeker niet."

West Ham United heeft niet gereageerd op vragen over het incident.


AZ speelde donderdagavond in Londen in de halve finale van de Europese Conference League tegen West Ham United. De Alkmaarders kwamen in de 41e minuut met 0-1 voor, maar verloren uiteindelijk met 2-1. Volgende week is in Alkmaar de tweede wedstrijd en wordt duidelijk welke club doorgaat naar de finale.


Pin It
Bekeken: 2104x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/