Biodiversiteit wordt ook in gemeente Alkmaar als steeds belangrijker ervaren. Bloemrijke bermen, tuinen en openbaar groen zijn op zichzelf al mooi, maar vormen ook leefgebieden en schakels daartussen voor insecten en andere dieren. Stadswerk072 heeft nu 58 projecten waarbij grasstroken zijn omgewoeld en ingezaaid met inheemse zaden. De resultaten zijn op veel plekken al te zien.

Stadswerk072 heeft vorig jaar namens gemeente Alkmaar 23.000m2 gras omgezet naar bloemrijk gras, door stroken om te woelen en in te zaaien. Daarmee komt het totaal van de afgelopen drie jaar uit op maar liefst 400.000m2.

Daarnaast is de groenbeheerder overgestapt naar extensief maaibeheer, wat inhoudt dat er nog maar één of twee keer per jaar wordt gemaaid. Zo worden de flora en fauna ontzien. De eerste ronde begint deze maand en de twee wordt gehouden in oktober. (foto's: Stadswerk072)
Pin It
Bekeken: 1534x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/