Met 20 nieuwe woningen is het tekort aan betaalbare huurwoningen in Alkmaar weer een klein beetje verminderd. Dat maakt woningbouwcorporatie Kennemer Wonen bekend. In de Maasstraat en de Waalstraat, in de Rivierenbuurt, zijn woningen gerealiseerd op de plek waar eerst garages stonden.

Op zoek naar nieuwbouwlocaties wordt zeker niet alleen naar weilanden gekeken. 'Inbreiden' is het toverwoord: het toevoegen van woningvoorraad aan bestaande wijken, door daar slimmer met de ruimte om te gaan. De Rivierenbuurt is een wijk uit de late jaren 60, vroege jaren 70. Ruim opgezet, met veel plek voor de auto. Een deel van de garageboxen is nu afgebroken om zo plaats voor woningen te creëren.

De eerste bewoonster van het rijtje appartementen kreeg de sleutel persoonlijk overhandigd door de directeur-bestuurder van Kennemer Wonen, Krista Walter. Mevrouw De Graaf blijkt geen onbekende in de Rivierenbuurt, ze bewoonde eerst één van de ruime gezinswoningen in de wijk. "Inmiddels zijn mijn kinderen het huis uit en had ik niet zo'n grote woning meer nodig," legt De Graaf uit.

Daarmee past zij goed in de doelgroep zoals Kennemer Wonen die voor deze woningen ziet. De huisjes zijn niet groot, maar wel 'levensloopbestendig': "voor alle leeftijden, van jong tot oud, en tegelijkertijd rolstoeltoegankelijk." Door ouderen te verleiden kleiner en gelijksvloers te gaan wonen wordt er natuurlijk ook weer extra ruimte in de gezinswoningen gecreëerd. (foto: Kennemer Wonen)
Pin It
Bekeken: 2776x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/