De 21-jarige S. V. uit Heerhugowaard is veroordeeld tot een celstraf van twee jaar. De rechter acht bewezen dat hij samen met een 23-jarige medeverdachte probeerde in te breken in een Heerhugowaardse woning.

Dat gebeurde op 8 maart vorig jaar aan de Populierenlaan. De twee werden overlopen door de bewoner, waarna een worsteling volgde. Het slachtoffer kreeg een steekwond in de hartstreek, maar wie dat heeft veroorzaakt is nooit duidelijk geworden. Daarom heeft de rechter de heren vrijgesproken van poging tot doodslag. De medeverdachte moet zeventien maanden de cel in. Bovendien worden de twee verplicht om het slachtoffer ruim 1.500 euro schadevergoeding te betalen.

Maar dat was voor de Heerhugowaarder niet de enige verdenking. Want het Openbaar Ministerie (OM) linkte de twintiger ook aan de straatroof op een maaltijdbezorger. Het slachtoffer moest vorig jaar 14 maart onder bedreiging van een mes, de bestelling en zijn eigen spullen afgeven. Ook deze verdenking acht de Alkmaarse rechtbank bewezen. De rechter heeft V. naast de celstraf en schadevergoeding, veroordeeld tot tbs met dwangverpleging.

En dat is mede omdat experts stellen dat de Heerhugowaarder kampt met ernstige mentale problemen. Daarnaast stelt de rechtbank dat de kans op herhaling groot is. Zo liep V. ook nog in de proeftijd van twee eerdere veroordelingen, toen hij de inbraakpoging en de straatroof pleegde.
Pin It
Bekeken: 1535x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/