De provincie heeft de afgelopen periode de verkeersstromen van de N243 en N244 in Alkmaar gevolgd door middel van data uit smartphones en navigatiesystemen. Met deze informatie werd in kaart gebracht waar verkeer vandaan komt en waar het heen gaat, en welke verkeersmaatregelen te nemen voor een betere doorstroming. De inzameling van data voldoet aan de privacywetgeving. Gegevens kunnen niet worden herleid naar de eigenaren van de smartphones en navigatiesystemen.

Wegen worden voller door de bevolkingsgroei en gewoon maar meer wegen aanleggen is doorgaans geen optie. Daarom worden ook door de provincie steeds vaker slimme (technologische) maatregelen ingezet voor een betere doorstroming en meer veiligheid. Deze 'smart mobility' kan ook worden gebruikt voor meer gerichte informatievoorziening communicatie voor (vaar)weggebruikers en ook de omgeving van (vaar)wegen.

De provincie heeft in totaal 95 tools in haar Toolbox Smart Mobility. Een ander voorbeeld is de spaarpaal die ingezet is in Sint Pancras, om mensen die zich aan de maximumsnelheid houden te 'belonen'. Voor iedere passant die niet te hard reed werd een klein bedrag in een spaarpot gestort voor een waterpomp op het schoolplein van Het Baken. De Safety-safe spaarpaal leverde uiteindelijk 3.785 euro op.

Nog een voorbeeld is het gebruik van slimme camera’s tijdens de Formule 1 Grand Prix in Zandvoort, waar 300.000 bezoekers op afkwamen. Slimme camera’s op de toegangswegen telden het aantal in- en uitgaande fietsers. Aan de hand van deze data konden extra maatregelen genomen worden om het verkeer veilig, slim en snel van en naar het circuit te leiden.

De provincie zegt dat erg zorgvuldig wordt omgegaan met de ingezamelde data van weggebruikers. De tools van de provincie en het ingehuurde bedrijf XTNT voldoen aan de geldende privacywetgeving. Bovendien wordt bij de inzet van Smart Mobility maatregelen geen informatie verzameld die te herleiden is tot personen.

Vragen kunnen worden gericht aan het servicepunt van de provincie via telefoonnummer: 0800-0200600 (gratis) en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 1426x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/