De cijfers liegen er niet om. Het gaat slecht met de psychische gezondheid van jongvolwassenen in Dijk en Waard. Zo'n 55 procent van de jongeren ervaart psychische klachten en daarmee ligt het gemiddelde net iets hoger dan het landelijk gemiddelde.

Dat de mentale gezondheid van jongvolwassenen zorgelijk is, blijkt uit onderzoek van de GGD in samenwerking met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Zo’n 53 procent van de jongvolwassenen (leeftijd 16-25 jaar) ervaart psychische klachten. In stedelijke gebieden en bij meiden komen de klachten vaker voor.

Bijna twee derde, 65 procent, van de jongeren in Dijk en Waard voelt zich vaak eenzaam, landelijk is dit 63 procent. Daarin wordt onderscheidt gemaakt tussen twee verschillende soorten. Sociale eenzaamheid en emotionele eenzaamheid. Sociale eenzaamheid is eenzaamheid door een gebrek aan een sociaal netwerk, zoals vrienden en familie. Emotionele eenzaamheid is eenzaamheid door het missen van een intieme band met iemand, zoals een goede vriend of een partner.

Jongeren in Dijk en Waard ervaren beide vormen, maar ernstige emotionele eenzaamheid komt vaker voor dan ernstige sociale eenzaamheid, respectievelijk 27 en 22 procent.

Het onderzoek is tussen april en augustus 2022 afgenomen. De periode na maart 2022, een tijd waar vrijwel alle corona beperkingen waren opgeheven. Of corona de boosdoener is geweest, blijft daarom moeilijk te zeggen. Al is het aantal jongeren met psychische klachten in vijf jaar tijd verdubbeld. Om de resultaten daarom beter te begrijpen doet de GGD Hollands Noorden komende maanden onderzoek.

Gemeente Dijk en Waard geeft aan de resultaten serieus te nemen. Ook regionaal zal de gemeente bespreken welke maatregelen er genomen moeten en kunnen worden om de jongeren te helpen.
Pin It
Bekeken: 1311x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/