Heiloo wordt een stukje kleurrijker. Binnenkort krijgt de gemeente een tweede regenboogzebrapad, waarschijnlijk bij het nieuwe gemeentehuis aan de Westerweg, bij het station.

De aanleiding voor het nieuwe zebrapad is de verwijdering van de regenboogvlag van het gemeentehuis. Afgelopen zaterdag werd de vlag verwijderd en vervangen voor een omgekeerde Nederlandse vlag, het teken van de boeren protesten. Burgemeester Mascha ten Bruggencate is woedend. Of het nu een anti-regenboog aanhanger of een coronawappie is geweest die de vlag van de stok heeft gehaald, dat maakt niet uit. Het kan niet.

De gemeenteraad van Heiloo heeft daarom unaniem ingestemd met de motie van fractie Heiloo-2000 om een tweede regenboogzebrapad aan te leggen. Het symbool van totale acceptatie ongeacht afkomst, geloofsovertuiging of seksuele geaardheid. De boodschap: in Heiloo is iedereen welkom. Met het tweede regenboogzebrapad hoopt de gemeente de bewustwording en tolerantie omtrent de LHBTIQ+-gemeenschap dan ook te vergroten.

Een nieuwe regenboogvlag komt er dinsdag al. Burgemeester Ten Bruggencate zal die eigenhandig ophangen.
Pin It
Bekeken: 843x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/