Overvolle straten en gigantisch veel zoekverkeer van automobilisten die een gratis plekje willen scoren. Het is de grote irritatie van buurtbewoners van het Schermereiland en de Frieseweg en omgeving. 24 uur per dag ervaren ze overlast van automobilisten met als bestemming de binnenstad. De vraag is of vergunninghoudersparkeren dé oplossing is.

Halverwege 2022 kwam uit het oostelijke gedeelte van het Schermereiland de vraag om een proef te houden met vergunninghoudersparkeren. Het college stemde hiermee in en in januari is de proef gestart. De wijk is in drieën verdeeld en aan de hand van een enquête konden bewoners hun mening delen.

Om het vergunninghoudersparkeren definitief in te laten gaan moest minimaal 60 procent van de bewoners respons hebben gegeven én positief zijn. Aan die eisen voldoet een derde van het gebied: het gebied rond de Boezemsingel. Daarmee wordt de maatregel per 1 mei definitief ingevoerd. Tot die datum geldt de huidige (gratis) vergunning. In de overige gebieden geldt vanaf heden weer vrij parkeren.

Buurtbewoners uit de Frieseweg en omstreken hebben halverwege 2022 een verzoek gedaan om een enquête te houden met de vraag of er een proef met vergunninghoudersparkeren kan komen. In de omgeving van de Frieseweg zijn bewoners positief. Een besluit voor het houden van de proef zal dan ook worden voorgelegd aan het nieuwe college.
Pin It
Bekeken: 2670x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/