Het plan van Kennemer Wonen om nieuwbouw te realiseren aan de Ter Coulsterlaan is weer een stap dichter bij uitvoering. De gemeente heeft op dinsdag 11 april besloten dat het plan ter inzage komt te liggen. Wethouder Ronald Vennik is positief over het plan: "We hopen dat Kennemer Wonen deze huurwoningen kan realiseren."

Het gaat om 46 nieuwe appartementen, bedoeld voor sociale huur. Deze appartementen moeten worden gebouwd op de plek van een bestaand appartementengebouw aan de Ter Coulsterlaan. Daar zijn op dit moment 21 woningen. Het gaat dus om een royale verdubbeling, er komen 25 extra sociale huurwoningen bij. "Voor starters en éénoudergezinnen is het moeilijk om woonruimte te vinden,"laat Vennik weten aan Heiloo Centraal. "Extra huurwoningen in Heiloo zijn broodnodig."

Niet iedereen is even enthousiast over het plan. Het gewijzigde bestemmingsplan dat vorig jaar ter inzage werd gelegd leverde kritische reacties op. De toename van het aantal woningen was een eerste punt van zorg, ook werd gevreesd voor aantasting van het openbaar groen. Het college heeft deze inspraakreacties bestudeerd, maar heeft nu dus besloten om het bouwplan niet te wijzigen.

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning liggen vanaf donderdag 20 april ter inzage, voor een periode van zes weken. Burgers kunnen een zienswijze indienen. De zienswijzen worden vervolgens in het derde kwartaal van 2023 behandeld door de gemeenteraad.
Pin It
Bekeken: 783x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/