Hoewel het weer nog wisselvallig blijft, is het voorjaar nu toch echt begonnen: de koeien zijn de wei weer ingegaan. De enthousiaste 'koeiendans' waar dat mee gepaard gaat trekt ieder jaar weer veel bekijks. Boerderij Ter Coulster in Heiloo nodigde belangstellenden uit om het vrolijke schouwspel van dichtbij mee te maken.

Op Tweede Paasdag was het zover: de koeien van boerderij Ter Coulster mochten de wei in. Zodra de staldeuren open gingen staken de dieren nieuwsgierig hun kop naar buiten. De geur van het voorjaarsgras lokte de dames door een erehaag van toegestroomde bezoekers. De danspasjes werden talloze keren gefilmd en gefotografeerd. Na een winter op stal is de vreugde van de koeien altijd weer groot. De 'koeiendans' geldt als een symbolisch begin van het voorjaar, ook al was het weer op Tweede Paasdag ronduit wisselvallig.

Foto's  van het spektakel, gemaakt door Marco Schilpp, zijn te bekijken op de Facebookpagina van Heiloo Centraal.
Pin It
Bekeken: 710x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/