De ophaalfrequentie van de vuilnisbakken in Heerhugowaard en Langedijk is verschillend. Tot grote irritatie van bewoners uit Langedijk. De gemeente heeft gezegd dat er in 2024 een einde zal komen aan het inmiddels tweejaar durende 'vuilnisbakkenonrecht', maar daarvoor is eerst een goede inzage nodig in de behoeften van de bewoners. De eerste stappen tegen de ongelijkheid zijn genomen, want Dijk en waard vraagt zijn bewoners een enquête in te vullen.

Via een online vragenlijst wil de gemeente de mening van inwoners weten over de afvalinzameling aan huis. De uitkomsten geven de gemeente extra inzicht in hoe inwoners de bakken gebruiken en hoe zij afval scheiden. Op basis van de informatie kan dan een passende inzamelfrequentie worden gemaakt, die per 1 januari 2024 in zal gaan.

Al eerder, in november 2022, stond de kwestie op de agenda van de gemeenteraad. Er werd echter geen besluit genomen, omdat de raad de mening van inwoners belangrijk vindt en deze graag wilde meenemen in hun beslissing. De gemeente heeft daarom een vragenlijst opgesteld waarin wordt gevraagd hoe belangrijk inwoners afval scheiden vinden en hoe inwoners de afvalbakken gebruiken. Het gaat om de afvalbakken voor groente-, fruit-, etensresten- en tuinafval, (gft, groene deksel), plastic, blik en drinkpakken (PMD, oranje deksel) en restafval (grijze deksel). Ook wil de gemeente weten wat inwoners nodig hebben om afval beter te scheiden.

“We weten allemaal dat afval scheiden duurzaam is”, vertelt wethouder Annette Groot. “Toch vinden we het nog vaak lastig om het ook te doen. We zien dat er nog veel grondstoffen in het restafval zitten. Hoe beter we gft en PMD scheiden, hoe meer grondstoffen we kunnen gebruiken voor het maken van nieuwe producten. Daarmee houden we bovendien grip op de kosten van afvalverwerking.” Inwoners kunnen de vragenlijst hier invullen. Dit kan tot 30 april.
Pin It
Bekeken: 1738x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/