"Tegelwippen" wordt het genoemd: de tegels in je tuin vervangen voor groen. Het is deze week de Week van de Groene Tuin en daar is ook in Heiloo en Bergen aandacht voor. Inwoners van deze gemeenten kunnen hun overtollige tegels gratis laten ophalen. Bergen en Heiloo delen big bags uit waar de tegels in kunnen worden verzameld.

Streekstad Centraal sprak met Ivo De Block van het samenwerkingsverband De BUCH, waar Bergen en Heiloo onder vallen. "De tuin, het eigen terrein, daar heeft de gemeente natuurlijk niet direct invloed op. Maar we kunnen mensen wel stimuleren. Vandaar onze tegelophaalservice." Inwoners kunnen voor dinsdag 11 april een big bag bestellen bij de gemeente en die vullen met stenen en tegels. "Een leuk klusje om samen met de buren aan te pakken." De actie is een vervolg op de actie van vorig jaar. Ook dit najaar zal er weer een tegelophaalservice komen. "We doen dit in de periodes dat mensen toch al veel in de tuin bezig zijn, dus in het voorjaar en het najaar."

De gemeenten geven overigens graag het goede voorbeeld, merkt De Block nog op. "Ook de gemeenten zelf zijn druk bezig met vergroening. We kijken kritisch naar de openbare ruimte, er zijn veel plekken waar de verharding wel minder kan." Ook daar geldt dus: tegels eruit, groen erin. Groen zorgt voor verkoeling in hete zomers en zonder tegels wordt bij regenachtig weer het water beter opgenomen door de bodem.

Inwoners van Heiloo, Bergen en de andere BUCH-gemeenten kunnen nog tot 11 april hun big bag aanvragen door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te sturen. De big bags kunnen vervolgens worden opgehaald op vrijdag 14 en zaterdag 15 april. Het is belangrijk dat de gevulde big bags langs de weg komen te staan, dan kan de gemeente ze veilig ophalen. Dit gebeurt tussen maandag 17 april en woensdag 19 april.
Pin It
Bekeken: 1530x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/