De gemeente Dijk en Waard is op zoek naar creatief talent. Sinds de fusie bestaat er geen eigen gemeentelijke onderscheiding meer in Dijk en Waard - maar die moet er wel weer gaan komen. Hoe gaat die onderscheiding er uitzien? Kunstenaars krijgen volop vrijheid om met een bijzonder ontwerp te komen. Een burgerjury bepaalt uiteindelijk welk ontwerp wint.

Dijk en Waard Centraal sprak met Ron van der Velden, woordvoerder van de gemeente. "Concreet gaat het om twee onderscheidingen: één voor een langdurige bijdrage aan de samenleving en één voor een opmerkelijke prestatie, bijvoorbeeld een sportprestatie," vertelt Van der Velden. "Een langdurige bijdrage, dat kan vrijwilligerswerk zijn. Een goede buur is veel waard!"

Maar hoe ziet die onderscheiding er precies uit? "We zijn nu op zoek naar creatief talent. Kunstenaars kunnen zich bij ons aanmelden. Je hoeft nog geen ontwerp klaar te hebben, we kijken nu naar het portfolio. Dat is de eerste fase." In de tweede fase zullen dan vijf kunstenaars worden geselecteerd die elk een ontwerp maken voor de gemeentelijke onderscheiding. "De jury kiest uit die vijf dan één winnend ontwerp. De kunstenaar krijgt een geldprijs. Maar vooral heel veel eer. Dit ontwerp gaat misschien wel 100 jaar mee en deze onderscheidingen zijn echt belangrijk voor Dijk en Waard."

De kunstenaars hebben veel creatieve vrijheid, legt Van der Velden uit. "De naam van de onderscheiding, de vorm... Of het twee verschillende onderscheidingen worden of hetzelfde ontwerp voor allebei de onderscheidingen, dat ligt allemaal nog niet vast." De jury bestaat uit burgemeester Maarten Poorter en zeven inwoners van Dijk en Waard. "Het was een wens van de gemeenteraad dat we een jury van inwoners van Dijk en Waard zouden benoemen," verklaart Van der Velden. "Die jury is nog niet gevormd, wel hebben we gesprekken met mogelijke juryleden."

Geïnteresseerde ontwerpers kunnen zich aanmelden kan nog tot 18 april via www.dijkenwaard.nl/ontwerpen.
Pin It
Bekeken: 1040x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/