VVS'46 in Spanbroek was woensdagavond doelwit van twee jonge dieven uit Heerhugowaard. Mediapartner NH Nieuws ging achter het verhaal aan en wat bleek: de politie kon de 15 en 16-jarige verdachten aanhouden dankzij de snelle acties van zeven jeugdspelers. "Een ware heldendaad", vindt de voorzitter Ruud Loos.

Meerdere teams waren op de velden en in de zaal aan het trainen. Spelers van één van de teams in de hal kwamen erachter dat er wat spullen weg waren. "Een tas met onder meer sleutels en schoenen werd direct gemist", aldus Ruud Loos. "Een juniorenteam was buiten aan het trainen en werd ingeseind". De jeugdspelers hadden al door dat er iets niet in de haak was. "Ze hielden ze al de hele tijd in de gaten, want de twee werden buiten de kleedkamer gespot met spullen onder hun jas". De twee jongens liepen maar wat rond het complex. "Ze waren niet bekend bij de club en leken hier ook niet echt thuis te horen."

Een personal trainer sprak de twee verdachte figuren aan, waarop ze er fietsend vandoor gingen. Zeven jeugdspelers gingen er op de fiets achteraan, maar bleven wel op 100 à 200 meter afstand. "Wat ze heel goed hebben gedaan, is dat ze er geen knokpartij van hebben gemaakt", zegt Loos. "Ze gingen niet de confrontatie met ze aan, maar hebben de politie gebeld, terwijl ze al rijdend de twee boeven achtervolgden."

Toeval wilde dat er in de lucht al een politiehelikopter hing. De vliegende agenten werden ingeschakeld en vonden de verdachten. Ze zagen dat een tas met spullen werd gedumpt en begeleidden een eenheid in een auto naar de 15 en 16-jarige jongens uit Heerhugowaard.

Op het sportveld maakte de politie de aangiftes op en voorzitter Loos gaat zaterdag vlak voor de wedstrijd de zeven helden opzoeken met taart. "Want eind goed, al goed. De spullen zijn terug, niemand is gewond geraakt en onze jongens hebben dit heel slim en stoer opgelost."

Loos weet van de diefstallen uit kleedkamers van sportverenigingen in Dijk en Waard. Van alles werd buit gemaakt. Ook autosleutels, waar twee keer een auto mee is gestolen. Eén van de auto's werd in Obdam teruggevonden dankzij een anonieme tip. De beller zei dat er een bende jonge crimineeltjes actief is in de regio. "Door die eerdere berichten uit de buurt hebben wij onze leden altijd gewaarschuwd goed op te letten. Die alertheid is gisteren beloond, doordat de dieven in de kraag gevat werden."

De politie liet al weten onderzoek te doen naar een mogelijk verband tussen de kleedkamerplunderingen.
Pin It
Bekeken: 1623x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/