De afgelopen dagen zijn negen verdachten aangehouden vanwege openlijke geweldplegingen na de wedstrijd SC Cambuur - SC Heerenveen op 19 februari. Twee daarvan zijn mannen van 25 en 28 jaar uit gemeente Alkmaar. Na verhoor mochten ze naar huis, in afwachting van hun strafzaken. De politie verwacht de komende week nog meer aanhoudingen te verrichten.

Na de wedstrijd zochten aanhangers van Cambuur de confrontatie met de supporters van Heerenveen. Ze bekogelden elkaar én politieagenten onder andere met stenen, stukken hout, afvalcontainers en stukken beton. De ME trad op voor een veilig vertrek van Heerenveen-supporters. Hierbij werden politievoertuigen vernield en een politiepaard verwond. Rondom het stadion werden er ook vernielingen gepleegd. Er werden die dag acht personen aangehouden.

De politie stelde direct een strafrechtelijk onderzoek in en bestudeerde onder andere een grote hoeveelheid camerabeelden. Dit leidde tot de aanhouding van zeven mannen uit gemeente Leeuwarden, waaronder een minderjarige,  en twee uit gemeente Alkmaar.
Pin It
Bekeken: 1662x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/