Een bedrijf opstarten of een huis kopen. Na in de schuldhulpverlening te hebben gezeten was dit een hele opgave, maar dat wordt nu een stukje makkelijker. Inwoners van de regio Alkmaar staan na hun traject nu nog maar een half jaar ingeschreven bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in plaats van de vijf jaar dat dit voorheen was.

De aanpassing kwam nadat Annemarieke Nierop, raadslid bij de PvdA, het probleem aankaartte bij B en W in Heiloo. Volgens het raadslid zorgde het voor onnodig hoge drempels. Een onderneming opstarten was vrijwel onmogelijk, net als een huis kopen of zelfs een telefoonabonnement afsluiten.

Begin dit jaar diende de PvdA een voorstel in om de wijziging in regio Alkmaar door te voeren. Zaffier, de organisatie die verantwoordelijk is voor onder andere de schuldhulpverlening in de regio, heeft de voor- en nadelen op een rijtje gezet en besloten de registratie in te korten.

Regio Alkmaar loopt daarmee achter op andere grote gemeenten als Amsterdam, den Haag, Rotterdam en Utrecht waar de BKR-melding na het succesvol doorlopen van het traject al eerder na een half jaar werd ingetrokken.
Pin It
Bekeken: 2113x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/