De helft van de jongeren in Noord-Holland Noord heeft psychische klachten. Dat is de uitkomst van een onderzoek van de GGD. In vijf jaar tijd is het aantal jongvolwassenen met psychische klachten bijna verdubbeld.

Aan het onderzoek Corona Gezondheidsmonitor voor Jongvolwassenen deden 5.000 mensen tussen de 16 en 25 jaar mee. Waar in 2017 nog een kwart van de jongvolwassenen aangaf psychische klachten te hebben, gaat het nu om de helft van de ondervraagden. "In de meeste gevallen hebben ze last van lichte klachten", legt de GGD uit.

Of de hoeveelheid psychische klachten gestegen is vanwege de coronaperiode? "Dat kunnen we op basis van dit onderzoek niet zeggen. Wel is duidelijk dat deze periode impact heeft gehad op een groot deel van de jongvolwassenen." Bijna twee derde van de jongeren had tijdens de pandemie extra hulp of steun nodig. "Vaak omdat zij niet lekker in hun vel zaten."

De GGD voerde het onderzoek uit om de gezondheidsgevolgen van de coronacrisis duidelijk te krijgen. "De resultaten van de monitor vormen een basis voor het adviseren en ondersteunen van lokale en regionale beleidsmakers en het ministerie bij beleidsvorming."


Heb jij hulp nodig of maak je je zorgen om iemand? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 113.nl. Bellen kan ook, op 113 (betaald) of 0900-0113 (gratis).


Pin It
Bekeken: 2308x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/