Een automobilist is vrijdag op de N242 in Heerhugowaard tegen een vrachtwagen gereden tijdens het invoegen. Voor zover bekend raakte niemand gewond, maar er was wel blikschade en de vangrail is licht verbogen. "Bij het oprijden van het verdrijvingsvlak heeft deze bestuurder geen moment bedacht om te remmen en netjes achteraan te sluiten", laat de politie weten.

De automobilist was op weg richting Alkmaar en wilde voorbij de kruising met de Zuidtangent nog voor de vrachtwagen invoegen. Dat ging mis. De auto werd aangetikt en vooruit geduwd, en de vrachtwagen kwam tegen de vangrail. Anderhalve maand geleden gebeurde op die plek min of meer hetzelfde, maar toen was de schade wel veel groter.

De politie is niet te spreken over de reactie van de bestuurder. Hij stelde dat de chauffeur hem wel had moeten zien en even gas terug had kunnen nemen. Ook beweerde hij niet over het verdrijvingsvlak te hebben gereden. Hij zei zelfs nog: “Ik rijd al heel lang, dus dit kan niet aan mij hebben gelegen.” Getuigen meenden dat de man wel degelijk over het verdrijvingsvlak reed en per se voor de vrachtwagen wilde invoegen.

De automobilist wordt binnenkort uitgenodigd worden voor verhoor en de politie zal een dossier opmaken voor de verkeersofficier.

's Middags had de politie van Dijk en Waard nog drie aanrijdingen om af te handelen. "Helaas blijken ongevallen steeds vaker veroorzaakt te worden door ongeduldigheid, asociaal gedrag of afleiding in het verkeer. Laat je niet afleiden en vertrek op tijd, dan kunnen wij allemaal veilig thuis komen." (foto: Politie Heerhugowaard)
Pin It
Bekeken: 8315x
https://ee.itk.ac.id/data/