Voor hondeneigenaren staat het geluk van hun viervoeter hoog en om daar verzekerd van te zijn, is een fijne losloopplaats wel gewenst. In de nieuwe wijk Broekhorn in de gemeente Dijk en Waard hebben de bewoners het naar verluidt goed, maar er mist nog wel een geschikt losloopgebied voor honden.

Tussen het kanaal en de wijk ligt een stuk land dat is bestempeld als 'ecozone'. Lange tijd werd het gebied door omwonenden hondeneigenaren als losloopplaats gebruikt en zolang dit werd toegestaan, is dit goed gegaan.

Tot grote schrik van vele hondeneigenaren verschenen er in het voorjaar van 2022 bordjes met de tekst 'honden aan de lijn'. Het ren- en speelparadijs was in één klap verdwenen. De nieuwe maatregel is in overeenstemming met de plaatselijke verordening (APV) dat stelt dat honden in de bebouwde kom aangelijnd moeten worden, tenzij het gebied is aangemerkt als hondenlosloopgebied. Buurtbewoners zijn daarom een online petitie gestart om het gebied te laten  markeren als losloopgebied.

Zonder resultaat. De gemeente stelde twee andere gebieden voor: het Rens Prinshof en een plek aan de Vrederiksakker. Volgens de bewoners ongeschikt. Er zou spraken zijn van stankoverlast. Daarnaast bevindt zich dichtbij een speeltuin en het is in de buurt van een doorgaande weg. Ook zou de ruimte te klein zijn voor de honden en is voor veel hondeneigenaren de afstand naar het  gebied toe te groot.

Vanwege het broedseizoen van vogels en het feit dat honden deze nog weleens uit het nest willen roven, is de gemeente tegen het veroorloven van honden in de ecozone.  Een discutabel punt vinden de bewoners, maar met een tijdelijk losloopverbod in de broeiperiode zou het probleem zijn opgelost. De bewoners zijn daarom een tweede petitie gestart om te voorkomen dat één van de twee locaties wordt aangewezen.
Pin It
Bekeken: 1354x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/