Geen zelf meegenomen broodje hagelslag of pindakaas, maar pasta en rijst. Basisschool De Fontein in Alkmaar is gestart met warme lunches voor de kinderen. Directeur Ronald de Groot vindt de 'nieuwe' lunches belangrijk: "We besteden veel aandacht aan gezonde voeding, sporten en bewegen en een gezonde leefstijl. We zijn altijd op zoek naar manieren om dat verder te ondersteunen."

De Fontein is vorig jaar al uitgeroepen tot gezondste school van Noord-Holland Noord. En dat betekent erg veel voor ze. "Dat is erkenning dat we op dit gebied goed bezig zijn. Het is echt een van onze speerpunten in de school." De lunches zullen elke dag verzorgd worden tot in ieder geval de meivakantie. Maar de school verwacht dat het uitdelen van de lunches doorgetrokken zal worden tot de zomervakantie.

De lunch bestaat uit ongeveer achttien verschillende maaltijden. Allemaal met een ruim assortiment aan groente. Alle maaltijden zijn vegetarisch. "De kinderen zijn overwegend positief en vinden het meestal lekker. Natuurlijk zitten er wel moeilijke eters tussen, maar dat hoort erbij", vertelt De Groot aan Alkmaar Centraal.

De ouders zijn erg blij met de geheel verzorgde en gratis lunches. "Het ontzorgt hen, ze hoeven geen lunch meer mee te geven en ze weten dat het goede verantwoorde maaltijden zijn." Omdat het eten kant-en-klaar in handige bakjes wordt bezorgd, hebben ook de docenten er geen extra werk aan. (foto: Tommy Tomato)

De lunches worden bereid door  TommyTomato. Slechts één procent van de Nederlandse kinderen krijgt genoeg groente binnen. De missie van TommyTomato is om daar verandering in brengen. Dat doen ze dus door deze verzorgde lunches naar klassen te brengen. Tommy Tomato is in 2020 van start gegaan en hoopt in 2025 op alle basisscholen in Nederland lunches aan te bieden,

Pin It
Bekeken: 2788x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/