Poepschoenen, poepfietsjes, poepkinderwagens, poepgeur en ga zo nog maar even door. Het is dé grote irritatie van de leerkrachten en ouders. "Onze basisschool staat in een leuke omgeving met heel veel hondjes. Hartstikke gezellig, als de baasjes ook de hondendrollen opruimen. Als we in de kring gaan zitten ruik je het al. En dan denk je: oh, gaan we weer", laat juf Dely Steur aan Duinstreek Centraal weten.

Voor de leerkrachten van basisschool Het Klimduin, aan de Korhoendersweg in Groet, is poepschoenen schoonmaken bijna dagelijkse kost. "Vooral op het grasveld naast de school en op de stoep ligt veel poep. Het gaat eigenlijk om het hele stuk om de school heen. Een moeder van een leerling heeft de gemeente al eens een berichtje gestuurd. Maar daar heeft ze niet veel reactie op gehad, dus wilde zelf iets ondernemen." Bij juf Dely Steur uit groep drie ging er een belletje rinkelen en ze bedacht een plan.

"We hebben het er met de kinderen in de kring over gehad en gekeken wat we er tegen kunnen doen." Uit het gemopper vloeide een creatieve les voor de kinderen met als resultaat grappige, zelfgemaakte bordjes. Op de anti-hondenpoepbordjes staan teksten als: 'Geen poep! Ruim op, dank!, 'Niet poepen, wij willen geen vieze schoenen!' en 'Geen poep op het schoolplein.' Versierd met zelfgetekende hondjes en natuurlijk drollen in alle vormen en maten. De leerlingen hebben de bordjes vervolgens gezamenlijk opgehangen in de omgeving van de school.

"Als we mensen zonder zakje zien lopen, spreken we ze er op aan. Toch werkt het denk ik het beste als de kinderen dat zelf doen. Laatst was een jongetje naar een man toegelopen en wees naar het bordje. Dan gaat het op een leuke en schattige manier in plaats van dat iemand boos wordt. We willen niemand op de vingers tikken, maar we willen dat het stopt", vertelt Dely.

Het is te hopen dat de vrolijke bordjes van de kinderen helpen en de hondenbezitters er geen schijt aan hebben.
Pin It
Bekeken: 1340x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/