Met een gemiddelde huizenvraagprijs van €1.240.877 zal niet snel gedacht worden dat er veel huishoudens in Bergen zijn die in deze tijd moeite hebben met rondkomen. Maar zo'n 7% van de huishoudens in de gemeente maakt aanspraak op een tegemoetkoming van 190 euro, in verband met de hoge energiekosten. In ieder geval, als de gemeenteraad het voorstel van het college aanneemt.

Volgens het college zijn er ondanks alle maatregelen van het Rijk nog steeds huishoudens die moeite hebben met rondkomen. Zij vallen steeds net buiten de boot doordat ze boven de inkomensgrens van de meeste maatregelen liggen, die veelal ligt bij 120 procent van het wettelijk sociaal minimum, de bijstandsnorm. Om de huishouden met lagere inkomens toch een handje te helpen, stelt het college voor een toeslag van 190 euro uit te keren. Huishoudens met een inkomen tussen 120 en 150 procent van de Bijstandsnorm komen in aanmerking voor de vergoeding. Naar schatting zal het gaan om ruim 1000 huishoudens.

Of het plan doorgaat is nog even afwachten. Op 16 maart zal de gemeenteraad over het voorstel vergaderen.
Pin It
Bekeken: 838x
https://perpusda.lampungtengahkab.go.id/products/demo/ https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/