De kookactie van het Alkmaarse wijkcentrum De Alkenhorst voor rampslachtoffers in Syrië was een groot succes. Het initiatief van Yasmin Issa, een Alkmaarse van Syrische afkomst, leverde de afgelopen twee dagen 2.769,50 euro op. "Er zijn echt honderden mensen op de actie afgekomen. We zijn heel dankbaar voor alle aandacht en alle lieve donaties", laat Floortje Jacobs-Zuurbier van De Alkenhorst weten. "Er komen nog een aantal donaties bij hebben we gehoord, maar de bedragen zijn nog niet bekend."

Yasmin Issa constateerde dat de hulp voor het aardbevingsgebied in Turkije en Syrië vooral naar Turkije gaat, dus wilde zij zich juist inzetten voor de mensen in haar geboorteland. Donderdag was al het eten verkocht en al is vrijdag nog meer eten gemaakt, ook dat was allemaal schoon op. Alkmaar Centraal was langs gegaan voor een videoverslag. De Alkenhorst droeg zelf een steentje bij door de opbrengst van de verkoop van de drankjes te doneren. Die inkomsten maken ongeveer 15 procent van het totaalbedrag uit.

Inmiddels is meer bekend over hoe de hulp in Syrië gaat komen. "De zwager van Yasmin, Mahmoud Ali Al Mustafa, gaat met twee vrienden naar Syrië met het vliegtuig", legt Floortje uit aan Alkmaar Centraal. "Ze nemen de opbrengst mee en gaan daar hulpmiddelen kopen. Ze vliegen op Erbil in Noord-Irak en dan rijden ze met een busje naar de grens van Syrië. Ze willen hulp bieden in Kobani en gaan proberen contact te leggen met mensen in Afrim om ook daar hulp te bieden."

De drie waren al van plan om familie op te zoeken, maar de reis heeft dus nu een hoger doel gekregen. De rit van Erbil naar Kobani, een stad pal aan de grens van Turkije,  is 600 km en van daar is het nog eens 160 km richting het westen naar Afrim. Hoe lang de tochten gaan duren is afwachten, gezien alle schade in het rampgebied. Floortje: "We hebben gevraagd of ze wat foto’s willen maken van de hulpgoederen die ze kunnen geven."
Pin It
Bekeken: 1336x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/